FS4 Formatiespringen. Hoe vorm je een team?

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Als je een team wilt beginnen heeft dat een reden, wat is jouw motivatie om te willen FS’ en? Wat wil je bereiken? Wat is je budget? Dan begint het zoeken naar andere teamleden. Belangrijk is dat er een klik is, zowel in de lucht als op de grond. Je moet elkaar vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Dus ook kritiek kunnen geven, maar ook complimenten. In de beginfase, voor je begint, zet je de doelen uiteen en bepaal je wat je budget en tijd is. Een coach is aan te bevelen. 

In Nederland zijn er 4 klassen waarin je kunt springen, Rookie om te starten, dan single A, Double A en Triple A. Het is fijn teammaatjes op hetzelfde niveau te hebben. Het kan frustratie schelen omdat de een te veel en de ander te weinig presteert naar de wensen van een ander. Het is en blijft een team… 

Locatie en tijd is belangrijk. Wanneer en waar wil je springen? Hoe vaak wil je trainen? Welke wedstrijden wil je vliegen? Kan iedereen? Bekijk op de locatie wat de mogelijkheden zijn qua debriefen, overnachten en eten. Zijn er forfaits te koop voor teamspringen, past dit binnen je budget? Wees concreet en maak afspraken, zo snel er datums bekend zijn.

Neem een coach! Zoek iemand waarmee iedereen een klik heeft, zodat er een prettige sfeer blijft, ook al kan feedback wat hard aankomen. Het is niet verboden om te wisselen van coach, het kan zelfs helpen. Iedere coach heeft zijn eigen manier van werken. De ene manier sluit beter aan dan een andere manier. Soms krijg je nieuwe inzichten in vliegwerk en wat andere tips! 

Het belangrijkste is om plezier te hebben, elkaar de ruimte te geven en te genieten van iedere sprong die je maakt! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s