Aanvulling op nieuw rig/ canopy

In eerder blog posts artikelen over de aanschaf van je tweedehands rig. Hierop zijn een aantal aanvullingen/ aandachtspuntjes.

  • Check het materiaal van het rig: de stof van het rig op onregelmatigheden. Vooral de beenbanden zijn goed te controleren, de webbing gaat op een gegeven moment scheef lopen omdat het gaat werken. Kijk naar de slider: hoe zien de grommets eruit, zijn er beschadigingen op de slider ( schuren, warmte).
  • Klopt de lengte van de lijnen van de parachute, dan weet je of deze eventueel uit trim is en slechtere vliegeigenschappen heeft. Hoe langer een parachute uit trim is, hoe meer de chute vervormd kan zijn! Dit zijn permanente beschadigingen aan het materiaal. Controleer¬†de chute op kleurverschillen, dit kan aangeven dat de stof van mindere kwaliteit kan zijn.
  • Check de verbindingen van het rig naar de parachute: zijn de risers gaaf, loopt de webbing recht? Zijn de softlinks of hardlinks in orde?
  • Is het materiaal nog origineel of zijn er reparaties of vervangingen geweest?

En vraag altijd of je het kunt passen en er mee kunt springen! Betrek je rigger of iemand van je vereniging bij je aankoop, vooral als het je eerste rig is!

Enkele tips zijn overgenomen uit het artikel van skydivemag.com, “Never buy a Cat in a Bag” door Alex Verbruggen, 27-12-2013.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s