skydive spa

Dropzone review: Skydive SPA

Al zo lang stond ie op mijn lijstje.
Al zoveel horror verhalen over gehoord. Die bomen, geen uitwijk.

Dus: hoogste tijd om eens te kijken hoe het er echt voor staat! Op zaterdag 2 mei zijn we in alle vroegte die kant op gereden. Vanuit Breda 2 uur en een beetje (over Antwerpen). Daar aangekomen: bomen, inderdaad.

De aanmelding bij het manifest ging vlotjes. Digitaal kon je alles invullen en daarna werden je papieren gecontroleerd. Geld op je account en ready to go.

Aangezien we met een groep springers van de ENPC waren, hebben we in de ochtend een algemene briefing gehad. De landingsregels werden uitgelegd en je mocht niet meer dan 90 graden draaien. Prima, maar probleem van de dag was de zwakke wind, waarbij ze het nodig vonden de T constant te draaien.

Omdat de voorspellingen voor zondag slecht waren, was het op zaterdag druk met tandems. Dat merkten wij ook, want van 30 minuten wachttijd werd het weer bijna 60 minuten wachttijd. Dat vind ik een gemiste kans. Het centrum wil zich meer profileren voor de skydivers en minder op de commercie. Dan moeten de para’s ook veel meer kunnen springen. Als je het een beetje tactisch aanpakt dan kun je er een hoop sprongen maken. Maar ik was er om ook bij te kletsen met m’n mede para’s en heb er 4 gemaakt.

De faciliteiten zijn er goed. Op dit moment wordt de bar gebouwd met uitzicht op het vliegveld ( en dropzone). Er is een bunkhouse, shop, veel packruimte, creeperhoek, leslokalen/teamrooms, kampeergelegenheid en douches.

Ze hebben twee vliegtuigen, model C-208 om je naar 13.000ft te brengen. Daarna kun je landen op de dropzone voor de deur. Land je op het leerlingenveld, dan wordt je opgepikt door de quad met aanhanger.

Waarom naar Skydive SPA?

Om op een andere dropzone te springen of om te teamtrainen. Met je team kun je hier perfect terecht. Team Thunder springt hier al jaren.

De bijzonderheden van de dropzone:

  • Wisselende landingsrichting
  • Soms langer wachten dan gepland voor je omhoog kunt
  • Als je niet goed hangt: succes!
  • Inmiddels zijn ze ook bezig met het organiseren van events voor para’s.

De andere bijzonderheden:

  • Goede drops van de piloot
  • Groot landingsterrein
  • Goede faciliteiten voor de para’s.

Ik ga zeker nog terug, met een team of tijdens een event. Oh, enne die strepen op de start/landingsbaan.. dat is geen zebrapad!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s