NL dames record parachutespringen- foto door Henny Wiggers

Dames verbreken Formatie Skydiving record

34 vrouwen formeerden een “windmolen” in vrije val, in de kleuren van de Nederlandse vlag afgelopen weekend vanaf vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Hiermee werd het oude record van een formatie van 25 vrouwen gezamenlijk in vrije val uit 1995, ruimschoots verbeterd. De vrouwen zijn de afgelopen maanden diverse weekenden bij elkaar gekomen op Teuge om te oefenen en trainingssprongen te maken. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, er werd een gooi gedaan het oude record van 25 springsters te verbeteren.

De 34 dames verzamelden zich vrijdagochtend 10 juli om 07.00 uur op Nationaal Paracentrum Teuge om zich op eerst op de grond voor de recordpoging voor te bereiden. Het figuur (een windmolen in de kleuren van de Nederlandse vlag) die ze later in de lucht zouden gaan vormen, werd op de grond neergelegd en nog eenmaal werden alle nodige routines doorlopen.

Vrijdag stond in het teken van de laatste trainingssprongen. Op zaterdag werd om 09.00 gestart met de eerste echte poging. Met twee vliegtuigen stegen de dames vanaf vliegveld Teuge omhoog naar 15.000 feet om vervolgens het vliegtuig uit te klimmen. Na afsprong uit het vliegtuig vlogen ze in vrije val naar elkaar toe om, bij een snelheid van 200 km per uur, samen de windmolen in de lucht ‘neer te leggen’ . Er waren meerdere pogingen nodig om het oude record te verbreken, maar tijdens sprong 6 moest het oude record eraan geloven: het staande Nederlands vrouwen record (25 vrouwen in formatie) was verbroken door 34 stoere vrouwen.

Een update met mijn persoonlijke belevenissen volgt zeer snel. Het was een super ervaring, die echt mooi gouden randje heeft gekregen omdat het doel is bereikt. Happy me, happy girls. Keep you posted!

Fanny

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s